Božični koncerti v treh občinah

Božični koncerti v treh občinah

MePZ Svoboda Mengeš vsako leto poje božične pesmi v treh cerkvah: v decembru v cerkvi Sv. Florjana v Trzinu in Sv. Mihaela v Mengšu, januarja pa sledi še koncert v cerkvi Sv. Petra v Komendi. Letos so se predstavili z novim programom in novim zborovodjem. Od septembra vodi zbor mlad glasbeni strokovnjak, Iztok Kocen. Naj se vam v letu 2015 izpolnijo vse sanje. In če stemorada pozabili nanje, ne obupajte in se vrnite vanje. Želimo vam, da bi vas v novem letu glas srca vodil pri iskanju tistega, česar se z besedami ne da povedati.

V zadnji pesmi so se pevci združili in zadonela je lepa in vsem zelo znana Sveta noč, Franza Gruberja. »Iz vaške cerkvice v Avstriji je leta 1818 šla po vsem svetu. Ni več zemeljske celine, kjer je ne bi peli, v katedralah velemest, pred jaslicami v leseni koči, pred dreveščkom v gosposkem salonu – povsod:

Sveta noč, blažena noč!« (vir: Božič na Slovenskem).

Ob koncu koncerta se je povezovalka programa zahvalila vsem, ki so pomagali pri izvedbi koncerta, še posebej pa župnikoma, Boštjanu Gučku in Janezu Avseniku, ker sta tudi letos velikodušno omogočila izvedbo božičnega koncerta in s tem polepšala večer poslušalcem in tudi pevcem.

Olga Pavlin